Dubnická noc literatúry 2023

Najväčšie literárne podujatie v meste opäť prinesie netradičné pohľady na písané slovo a poteší všetky vekové kategórie. Začíname už o 16.00 h divadlom a tvorivými dielničkami pre deti.

SpozaVoza – Ha-Havaj! (16.00 h)

Príďte zažiť jedinečnú atmosféru exotických Havajských ostrovov s profesionálnym nezávislým divadlom v hre pre všetky deti od päť rokov, plnej hudby a humoru.

Dominika Sakmárová (17.00 h)

Dominikiným druhým domovom sa stal ďaleký východ, ktorý je dejiskom a aj témou jej kníh Kórejské halušky a Mačací kožuch a ťava pri Čínskom múre. Pútavé rozprávanie o odľahlom kúte sveta si pripravila aj pre dubnických čitateľov.

Archívny chlapec (18.30 h)

Vo svojej pesničkárskej tvorbe sa venuje civilným témam, ku ktorým pristupuje jedinečným spôsobom nielen v hudbe, ale aj v textárskej rovine. Na svete má zatiaľ tri albumy Zvery, Tranzit a Zapadákov.

Underground CZ (19.30 h)

Čítanie z tvorby českých undergroundových básnikov Krchovského, Bondyho, Jirousa, Topola či Smrčku. Neobvyklé básnické počiny bude sprevádzať domáce hudobné zoskupenia ZEP TEPI (acoustic jam session).

Tešiť sa môžete aj na Letný knihovrat – swap kníh, tvorivé dielničky pre deti a iný sprievodný program. V prípade nepriaznivého počasia sa program uskutoční v interiéri knižnice.

piatok 16.6.2023 v záhrade knižnice a v knižnici, vstup voľný

Galéria

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.