Tritisíc rokov túžby

Tritisíc rokov túžby

Najnovší film fenomenálneho režiséra snímok Mad Max, Happy Feet či Čarodejnice z Eastwicku v sebe kombinuje fantasy s prostredím orientu.

Idris Elba v ňom ako čarovný džin rozpráva príbehy túžby naprieč históriou, takže režisér George Miller ponúkne divákom akúsi svojskú verziu Rozprávok tisíc a jednej noci. Prvé zábery z filmu Tritisíc rokov túžby ukazujú, že George Miller ho natočil v podobnom divokom a excentrickým štýle, aký ho preslávil v snímke Mad Max: Zbesilá cesta z roku 2015.

Osamelá intelektuálka, doktorka Alithea Binnie (Tilda Swinton), má striktne racionálny prístup k životu. Na jednej zo svojich ciest po svete však zažije niečo, čo prevráti jej svet kompletne hore nohami. Na trhu v Istanbule si kúpi starožitný suvenír, z ktorého ako v rozprávke nechcene vypustí džina (Idris Elba). Ten jej ponúkne splniť tri želania výmenou za svoju slobodu. Neodolateľná ponuka má však háčik. Doktorka sa vyzná v mytológii a veľmi dobre vie, že s džinom sa neradno zahrávať bez následkov, keďže takto splnené priania sa väčšinou napokon obrátia proti tomu, kto si ich želal. Džin jej začne rozprávať fantastické príbehy zo svojej minulosti a z histórie ľudí. Napokon sa Alithea predsa len nechá zlákať a vysloví želanie, ktoré obidvoch prekvapí...

Dĺžka podujatia: 108 minút
Dátum lokálnej premiéry: 1. september 2022

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.

Réžia

  • George Miller

Hrajú

  • Idris Elba
  • Tilda Swinton

Hudba

  • Tom Holkenborg