Dubnická noc literatúry 2021

Radi by sme dostali literatúru z kníh a knižníc do ulíc. Radi by sme ukázali, že formy, ktoré môže nadobudnúť písané slovo, nepoznajú hranice. Radi by sme, aby ste prišli a mali pekný zážitok.

16.00 Branislav Jobus číta deťom

Autor a hudobník pochádza z obce Vrbové, v ktorej je lokalizovaný stred sveta a vesmíru. Organizátor festivalu Vrbovské vetry sa v ostatných rokoch stal plodným autorom pre deti, okrem štyroch zväzkov o muflónovi Ancijášovi napísal množstvo kníh, poslednou je zatiaľ Odpadkový fantóm. V rámci nášho festivalu vystúpi s programom pre deti, ktorým bude rozprávať, čítať, ale aj spievať.

18.00 Radšej zošalieť v divočine

Čítanie z knihy rozhovorov so šumavskými samotármi je sugestívnym pohľadom na spôsob života, ktorý sa zdá byť skôr mýtom, než realitou. Publikácia Aleša Palána Radšej zošalieť v divočine sa nie náhodou stala u našich susedov knihou roka. Zážitok z čítania zvýrazní hudobné vystúpenie fujaristu, píšťalkára a gitaristu Jozefa Barana.

19.00 Modré hory akustik

Modré hory debutovali na našej scéne už v roku 2008. So živou kapelou hrali premiérovo pred dvoma rokmi na festivale Pohoda a svoj nový program prichádzajú predstaviť aj dubnickému publiku. Vraj rap pre tridsiatnikov či rap s inteligentnými textami, ktorý ukazuje, že sa to dá robiť aj inak, pre iného dokonca poézia. Chalani zahrajú, ale aj prečítajú veci zo svojich kníh.

3. 9. 2021 / vstup voľný

Park J. B. Magina / za zlého počasia v dome kultúry

Dĺžka podujatia: 300 minút
Rok výroby: 2021

Galéria

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.