Moral Insanity

Moral Insanity

Podujatie zrušené

"Ak chcem nejakým spôsobom podať odhalenie komplotu, nemusím záujemcovi dodať nič originálne, naopak, treba mu ponúknuť len a najmä to, o čom sa už dávno dozvedel, alebo by sa mohol oveľa ľahšie dozvedieť inými cestami. Ľudia veria iba tomu, čo už vedia, a práve v tom spočíva krása Univerzálneho Formy Sprisahania. "

Chcete vedieť kto je zodpovedný za to, že sa Vám nedarí? Hľadáte toho, kto môže za to čo sa tu deje? Príďte a niekoho si určite vyberiete.

Prešovské národné divadlo rozšírilo svoj repertoár o monodrámu Moral insanity, ktorá na motívy románu Umberta Eca Pražský cintorín skúma konšpiračné teórie, antisemitské a rasistické predstavy vychádzajúce z nepriaznivej ekonomickej a spoločenskej situácie a ich odraz v médiách a politike.

Umberto Eco ako historik, filozof, estetik nám ponúka ako tvorcom priestor pracovať s rafinovaným výkladom dejín, na ktorom odhaľuje princípy politickej a účelovej hry a ponúka možnosti rozličných výkladov a interpretácií.

Autori – Eco, Brajerčík Rázusová

Réžia a scénický koncept – Júlia Rázusová

Hudba a priestorový hudobný koncept – Martin Husovský

Scénografická a kostýmová spolupráca – Diana Strauszová

Svetelný dizajn - Lukáš Katuščák

Produkcia – Linda Durkáčová

Účinkuje - Peter Brajerčík

Hudba do inscenácie bola natočená v rámci synth jamu inšpirovaného konšpiračnými teóriami. Martin Husovský- Studiologic Sledge Black, Jany Pastirčák - Dave Smith Instruments Mopho x4, Moog Little Phatty a Stano Čorej - Akai Rhytm Wolf.

Vznik inscenácie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Vstupné: 10,-€ (v deň 12,-€)

Dĺžka podujatia: 60 minút
Rok výroby: 2019

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.