MDŽ - Peter Stašák s bratom

MDŽ - Peter Stašák s bratom

Peter Stašák je typický predstaviteľ stredného cantilénového prúdu. Jeho doménou je melodická pieseň, ktorú interpretuje zrelým a precíteným prejavom.

Peter Stašák sa narodil 5. júna 1950 v Spišskom Bystrom. Počas školských rokov ho stále priťahoval spev a láska k hudbe. Na Konzervatórium v Košiciach bol prijatý v roku 1965, napriek tomu že študoval operný spev, stále ho priťahovala tá ľahšia múza - populárna hudba. Po krátkom účinkovaní v opernom zbore a učiteľovaní nastupuje profesionálnu dráhu speváka populárnych piesní.

Jeho prvé angažmá boli s vlastnou kapelou, s ktorou hrával v rôznych kaviarňach a baroch, doma ako aj v rôznych štátoch celého sveta. Po siedmych rokoch účinkovania sa vydal na koncertné pódiá. Pravidelne začal nahrávať v Československom rozhlase, účinkoval v Československej televízii. Agentúra Slovkoncert ho vysiela na medzinárodné festivaly do Mongolska a Kuby, kde sa stáva víťazom. Nasledovali ďalšie koncertné turné, v bývalej NDR sa prvý krát stretává s orchestrom G. Broma, ktorý ho doprevádza na rôznych koncertných vystúpeniach. Navštívil so svojimi piesňami takmer celý svet. Vystupoval na všetkých kontinentoch okrem Antarktídy.

Dĺžka podujatia: 90 minút
Rok výroby: 2018

Galéria

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.